Liftreizigersorganisaties bezig met opmars

 

Liftreizigersorganisaries zoals LOOP (Liftreizigers Onder OV Partij) krijgen het op en neer van het niet serieus genomen worden door reizigersbelangenverenigingen zoals Rover en de Maatschappij voor beter OV.  Jaap, voorzitter van LOOP snapt het wel een beetje. “Je verwacht ook niet dat de lift OV is, maar het is een autonome vorm van OV binnen een gebouw. Het is een kooitje dat met behulp van allerlei leuke mechanismen, waaronder katrollen met wielen, op en neer gaat tussen verdiepingen. Het is dus na-na-transport.”

Reizigersverenigingen willen nog niet reageren op de situatie, maar vanuit een andere hoek komt weldegelijk een ander geluid. Jan-Joost, van de traplopersvereniging OTIS (Over Trap Is Sneller), laat weten het plan van LOOP onzin te vinden. “Na-na-transport. Belachelijk voor een apenkooi die bedoeld is voor transport over meer dan 3 verdiepingen voor volledig validen en ook  voor eventuele korte afstanden voor mindervaliden. Het OV bedient mensen horizontaal, de liften verticaal. Het slaat nergens op.”

LOOP denkt daar anders over. “Kijk omhoog, het OV zal de lucht in gaan. Kijk naar de toeristen die binnenkort de ruimte in gaan. Binnenkort is er een IC verbinding naar de maan, en dat kan alleen maar verticaal.” LOOP pleit in een manifest overigens nog voor het verbeteren van liftmuziek, klaagt over de punctualiteit en wil in elke lift een bediende voor de veiligheid.

Categorie: