Doe mee!

Wat kun je doen?
Als jongere kun je ontzettend veel bereiken voor het openbaar vervoer. De unieke positie van Rover Jong, als onafhankelijke stem van de jonge OV-reiziger, dat bén jij als je meedoet. Je kunt meedoen in trainingen, activiteiten en projectgroepen. We hebben een groot netwerk in Nederland met contacten bij vervoerders (zoals de NS), de overheid (zoals de provincies en andere organisaties (zoals Railforum). Hier kun jij van profiteren; de contacten kun je gebruiken en al doende bouw je aan je eigen ervaring in de wereld van het openbaar vervoer.

Ik ben actief
Ben jij actief binnen Rover (Jong) en wil je een inspirerende en uitdagende verdieping op OV-gebied? Kijk dan eens bij 'Trainingen' of er iets tussenzit wat interessant kan zijn voor jou. Voor praktische zaken kun je altijd even contact opnemen met het kantoor van Rover; zo zijn er Rover Jong-flyers beschikbaar en kan men je doorverwijzen naar de juiste persoon. Mail met communicatie@rover.nl of bel 033-4220450.

Ik ben nieuw
Hoe kun je zelf een actie starten?
Rover is een actiegerichte organisatie en wij staan daarom altijd open voor nieuwe projecten. Elk kwartaal hebben wij een lopende projectgroep waar je je bij aan kunt sluiten. De projectgroep richt zich in een korte periode op een project met een concreet doel. Meestal gaat het om iets uit de actualiteit, het onderwerp licht altijd op het snijvlak van jongeren en openbaar vervoer. Heb je zin om deel te nemen aan een projectgroep of om zelf een actie te starten neem dan contact met ons op.

Wat doen we nog meer?
Een van de dingen waar we als Rover Jong trots op zijn is dat wij een speciale Academie voor jongeren aanbieden. Hierin kun je samen met andere jongeren nadenken over het bestaande openbaar vervoer en hoe dat beter kan worden geregeld. Na afloop van de Academie weet je hoe het openbaar vervoer in Nederland werkt, wat de uitdagingen voor de komende jaren zijn en hoe je zelf effectief kunt worden in de OV-wereld. Door de training te hebben gevolgd denken wij dat je in staat bent om in jou lokale Rocov, een overlegorgaan tussen reizigers, overheden en vervoerders, de belangen van goed openbaar vervoer te behartigen. De trainingen worden tweemaal per jaar georganiseerd, de aankomende aanmeldingstermijn kan je onder activiteiten vinden.

Meldt je hieronder voor onze Rover Jong maillijst, waarmee je minimaal iedere drie maanden een overzicht krijgt van wat er te doen is. Vrees niet: je wordt alleen gemaild over de activiteiten, geen reclame of andere zaken. En kom naar eerstvolgende bijeenkomst! Zie de agenda voor de planning in de komende weken. Óf: stuur een mailtje naar info@roverjong.nl, bijvoorbeeld om een keer af te spreken met een actieveling van Rover Jong.