OV Hulp en Vragen

Heb je vragen over het openbaar vervoer of wil je een klacht indienen? Hier kun je informatie vinden over hoe contact op te nemen met de vervoerders of andere organisaties:

OV-chipkaart

Informatie over de OV-chipkaart kan worden gevonden op hun website. Hier kun je informatie vinden over hoe je de OV-chipkaart gebruikt, waar je saldo op de OV-chipkaart kunt zetten en kun je een nieuwe OV-chipkaart aanvragen.

Vervoerders

Heb je een vraag of een klacht voor een specifieke vervoerder? Voor een complete lijst kun je op de site van Rover kijken.

Geld terug bij vertraging?

Of je geld terug krijgt en hoeveel hangt af van de vervoerder. Ook met een studentenreisproduct heb je vaak recht op geld. Zo geeft bijvoorbeeld de NS bijvoorbeeld €2,32 terug bij een vertraging van tenminste 30 minuten. Een uitgebreider overzicht, waaronder een overzicht bij welke vervoerders je geld terug kunt vragen, kun je vinden op de website van Rover.

Studentenreisproduct

Informatie over studiefinanciering en het studentenreisproduct kun je vinden op de officiele website van het Studenten Reisproduct.

Ook is het mogelijk om hier vragen te stellen over het reisproduct voor studenten.

Meldpunt Volle Treinen

Staan in de trein is altijd vervelend. Om hier iets aan te doen is het nodig om te weten waar het druk is in de trein. Meldpunt Volle Treinen houdt zich hiermee bezig. Je kunt drukte doorgeven via hun website en via de app.

OV Ombudsman

Soms verloopt een reis met het openbaar vervoer niet naar wens. Rover ontvangt dan ook al sinds jaar en dag vele klachten over het OV. Om gedupeerde reizigers te helpen, heeft Rover met steun van het Ministerie van V&W het OV-Loket opgericht. In juli 2019 is het OV-Loket veranderd in de OV Ombudsman en werkt als onafhankelijke instantie die advies en bemiddeling biedt aan reizigers die een probleem hebben met het openbaar vervoer.

Heb je reeds bij een vervoersbedrijf geklaagd, maar is deze klacht niet opgelost? Dan kun je contact opnemen met de OV Ombudsman via www.ovombudsman.nl